Followers

Mighty Jacksparrow is an Earth-based sub-intergalactic blogger who enjoys writing and in the same time entertaining his ever-amusing will-kill-to-read fans with sensationally hilarious and at times dramatic musings. This blog offers endless ideas and results; they might be charming most of the times but could be offending in some others. Therefore, it is always noble to remind that if you enjoy the pieces, carry on reading, but if they upset you, do quietly leave like the evening breeze and not like exploding diarrhea, which exactly what you will look like if you ever lose it on me. Enjoy! :D

Saturday, July 08, 2006

Putus Sudah Kasih Sayang

Dan begitulah akhirnya. Pertunangan yang terikat kini terlerai sudah. Kisah percintaan Mawi-Diana kini hanya satu memori usang yang sukar ditakluki dengan mata kasar mengenai apa sebenarnya yang terjadi sehinggakan ikatan yang mendapat restu dari kedua buah keluarga itu diputuskan hanya dengan percakapan di telefon.

Pada pandangan saya, saya lebih senang menyalahkan Mawi. Bukanlah saya bias atau tidak menyebelahi Mawi, namun saya lebih senang membuka kata dan bicara saya secara takluk atau hakiki, bukan pandangan simpati, empati, mata gagak dan juga dari mata Mawi atau Diana sendiri. Ini pandangan saya seorang, kerana itulah saya kata “pada pandangan saya” di awal ayat.

Kenapa Mawi salah?

Mawi menyalahkan Diana kerana sering melatah mengenai hubungan mereka sehingga ke pihak media, dan seterusnya menyebabkan Mawi tawar hati kerana semua cerita dalam kelambu dikongsi bersama dengan rakyat Malaysia. Memanglah, siapa yang hendak cerita dalam kelambu masing-masing terbongkar luas dan menjadi perbincangan hangat di kedai-kedai kopi, mesyuarat ibu-ibu, dewan parlimen malahan di cubicle-cubicle tandas-tandas awam juga. Namun begitu, Diana tak mungkin akan melatah sekiranya tiada sesuatu yang memaksanya berbuat sedemikian.

Cuba kita fikir:

Mawi dah bertunang dengan Diana. Betul? Tapi selama setahun kegemilangan Mawi di persada seni tanahair, berapa kali anda melihat gambar Mawi bersama tunangnya? Come on la, Diana pun hendak menumpang glamour dengan Mawi, takkan itupun Mawi tak boleh fikir. Dia pun hendak merasa berjumpa artis-artis setaraf dengan Mawi, dan berjalan mengiringi Mawi di atas hamparan karpet merah di majlis-majlis rasmi, apatah lagi berdating dengan Mawi dalam kereta Suzuki Swift menikmati keindahan Kuala Lumpur di waktu malam sambil diekori beberapa ratus paparazzi di belakang.

Come on la Mawi.

Ini tidak. Kes Mawi dengan artis wanita lain ada juga kedengaran. Gosip keluar makan malam bersama? Mungkin Mawi ada penjelasan tersendiri tapi Mawi kena tau yang dia tu artis, bukan orang lain yang bebas bergaul. Mawi sudah memilih untuk jadi artis, maka kenalah ikut Artist Rules of Thumb. Orang Melayu kita ni kan seronok bergosip. Apabila Diana dengar tentang hal ini, apa lagi, panas la telinga member!

Diana mungkin perlukan perhatian. Apabila perhatian tidak diberikan oleh Mawi sendiri, mungkin Diana hilang sabar dan meminta bantuan media. Itu saja. Sedangkan kucing kalau tak dimanja pun jadi berang, inikan pula tunang orang. Apa tak sakit ke hati bila melihat Mawi berduet dengan artis wanita di atas pentas, sedangkan si Diana tak mampu untuk berbuat sedemikian. Sedikit sebanyak Diana mungkin terasa dengan kerenah Mawi yang bagaikan seorang Papua New Guinea masuk metropolitan New York.

Mengulas kenyataannya pada pagi ini, Mawi dikatakan tidak menyesal putus tunang. Baguslah tu, mentang-mentang awak hot stuff sekarang, awak dah pandai memilih. Ingat, satu masa dahulu masa badan awak berbau kampung, jangan harap la perempuan Kuala Lumpur nak tengok awak. Gadis Taib Andak pun belum tentu lagi!

5 comments:

Parchy said...

oi jack. ok gak mawi tuh. pelagi. dia single. ko approach arr .. haha

aku ade partner laen. sori beb

p/s - jgn salah paham ya rakan2.

.::Butterfly in My Pocket::. said...

hhahhahhaha

Mighty Jacksparrow said...

mengom paci...aku adalah jantan terunggul yang memilih perempuan sebagai teman idup okayy..

tau la aku tak sekacak ko.

and jaime...shadappp

.::Butterfly in My Pocket::. said...

cik jacky emos~hahahaha

Mighty Jacksparrow said...

mesti ahh..cis..hey..give some comments at my new post eyh?

gud girl.