Followers

Mighty Jacksparrow is an Earth-based sub-intergalactic blogger who enjoys writing and in the same time entertaining his ever-amusing will-kill-to-read fans with sensationally hilarious and at times dramatic musings. This blog offers endless ideas and results; they might be charming most of the times but could be offending in some others. Therefore, it is always noble to remind that if you enjoy the pieces, carry on reading, but if they upset you, do quietly leave like the evening breeze and not like exploding diarrhea, which exactly what you will look like if you ever lose it on me. Enjoy! :D

Friday, December 26, 2008

Cerita, Cinta & Indahnya Red September

Satu cara untuk membuang masa adalah dengan memperuntukkan masa tersebut kepada benda lain, selain menyelamatkan aku yang kini sudah mencapai situasi emosi yang menghampiri paras kritikal.

Red September tag aku.

1. Senaraikan 10 perkara tentang org yg tag kamu
- adalah seorang perempuan berdasarkan pemeriksaan mata kasar.
- merupakan bakal seorang doktor perubatan paling menakutkan pernah aku jumpa.
- dalam perjalanan untuk menjadi graduan perubatan dari sebuah universiti di Moscow.
- ada kelebihan berbahasa (dan memaki) dalam bahasa Russia.
- merupakan seorang single setelah kejadian lampau yang memecahkan hatinya kepada seratus juta ketulan kecil yang kini sudah mengambil masa 4 tahun untuk proses pembaikan.
- berusaha kuat menasihati aku dalam hal bercinta supaya aku tak end up macam dia kalau aku silap langkah
- dia pakai blog name Red September. Mungkin ada signifikasi dengan tragedi Red October, tapi rahsia di sebaliknya cuma dia saja yang tau.
- ada suatu kesedihan, ketakutan dan kesepian di dalam setiap bait kata dan dari sebalik sinaran matanya, suatu perasaan sayu yang menggamit aku untuk menghilangkan kesayuan itu bila tiba masanya nanti.
- kawan yang baik dan antara nama-nama yang aku hargai setiap hari.
- dia sure akan komen post ni.

2. Tuliskan novel kegemaran kamu
- 'Jauh', Aisya Sofea,
- 'Satu Janji', Ramlee Awang Murshid
- 'Casino Royale', Ian Fleming
- 'Angels & Demons', Dan Brown
- 'Min', Mohamad Nazmi Zaidi B Moni

3. Listkan 5 bende yang kamu sayang (bukan org)
- buku-buku aku
- jaket reversible aku
- perfume Chrome Azzaro aku
- kamera FZ18 aku
- travelling guitar aku

4. Who I want to tag
- A'an Paulina, Mira, honey hanis, Hani & Tun Mahathir Mohamad. Yang last tu tak pernah buat satu pun tag aku bagi.

4 comments:

redSeptember said...

ye mmg aku mau komen.

-aku tak belajar kat moscow, tak pernah pun. aku dulu belajar kat kursk, kini aku belajar kat kedah.
-nama red semptember mmg ada signifikasinya. tapi takde kena mengena sama red october.
-terima kasih kerana menghargai diri aku.

death and heartbreaks are 2 things that are immenent in life. the rest are things that follow through.
~REd

hanis said...

nnt aku buat oke

paan terjatuh lagi. said...

nati aku buat ar,mase lapang sket.

Mighty Jacksparrow said...

reD: uhuhu sori. ='(

Hanis & A'an: korang pun same la cam tun.