Followers

Mighty Jacksparrow is an Earth-based sub-intergalactic blogger who enjoys writing and in the same time entertaining his ever-amusing will-kill-to-read fans with sensationally hilarious and at times dramatic musings. This blog offers endless ideas and results; they might be charming most of the times but could be offending in some others. Therefore, it is always noble to remind that if you enjoy the pieces, carry on reading, but if they upset you, do quietly leave like the evening breeze and not like exploding diarrhea, which exactly what you will look like if you ever lose it on me. Enjoy! :D

Wednesday, December 24, 2008

UTP & Summer Holiday

UTP tengah cuti. Everyone knows that.

Tapi aku tak cuti. Aku lepak UTP. Budak Postgraduate tak ada cuti panjang macam budak Undergraduate. Since aku ada banyak hal dalam kepala, aku mengambil inisiatif untuk menjalankan sesi self-therapy dengan mengambil gambar sekeliling untuk dikongsi dengan kamu, kamu dan kamu.

Gambar-gambar di bawah diambil pada waktu pagi dan sebentar tadi. Lihat-lihatlah. Jangan lupa komen.


Ini gambar yang diambil di walkway depan blok residen aku. Daun-daun berguguran tak disapu membuatkan gambar ini lebih 'feel'.


Ini gambar sebatang pokok di sebelah blok aku. Matahari pagi baru nak kuat. Udara tengah sejuk lagi masa ni. Lembah Kinta ni pagi memang sejuk.


Ini walkway yang menghala ke blok residen aku. Nampak empty tapi tenang. Landskap pun boleh tahan. Macam kat hotel pun ada.


Gambar ni mahal. Memang mahal. Jarang nampak shadow macam ni pagi-pagi. So aku snap saja-lah! Terasa macam kat luar negara pun ada.


Ini gambar fresh baru amik tadi. Nice kan lighting dia? Oh itu kereta buruk aku di bawah lampu tu.


* * *


Aku dalam dunia sendiri, bersendiri.


Kadang aku rasa ngilu dengan perasaan sendiri. Kadang aku rasa takut dengan masa depan. Kadang aku rasa sedih dengan harapan. Kadang aku tumpas di tangan perasaan yang menekan. Kadang aku rasa kepala macam terbelah. Kadang aku merasa serba salah.

Salahkah aku bermasalah?

12 comments:

MiLuViA said...

sy suke gmbr pertama dan keempat.

Mighty Jacksparrow said...

oh. time kaseh cik Hajar sudi lawat page sy

=D

skatype said...

salam blogger.
foto smua cntik2..
mmg superb ler..
truskn bro..

Mighty Jacksparrow said...

oh tima kaseh..tengkiyu2..tp banyak lg nak kena blaja ni..huu

ab geldofg said...

aku suka pkok2 n yg chaya kt celah2 dia

skatype said...

XPE..
blaja pelan2.
saya pn kna mntak tnjuk ajr bro ni.
huuh

afizah said...

wahh... cantikla the pics..
i love the way u play w the lights..

nanti ambik gmbr i pulak.. hehee...

paan terjatuh lagi. said...

ade glare aa jack.:P

Mighty Jacksparrow said...

ab geldofg: timekaseh. btw unik gile nama. hihu.

skatype:takpe slow2..aku pun x pandai mana

afizah: waaa..boleh2..ahahaa

paan paulina: kau tu dah lama x amik gamba. kasi aku je la kamera tu. dr jadi sendal pintu kat umah. hehe

Perempuan cerdas said...

Gambar mahal itu sungguh mahal.

Sungguh.

M

Mighty Jacksparrow said...

oh itulah. tapi aku boleh jual demi menikmati manisnya hidup ber-material.

paan terjatuh lagi. said...

mana ada lama,aku tangkap gambar yang x sesuai dipertonton umum.maaf.hahaha