Followers

Mighty Jacksparrow is an Earth-based sub-intergalactic blogger who enjoys writing and in the same time entertaining his ever-amusing will-kill-to-read fans with sensationally hilarious and at times dramatic musings. This blog offers endless ideas and results; they might be charming most of the times but could be offending in some others. Therefore, it is always noble to remind that if you enjoy the pieces, carry on reading, but if they upset you, do quietly leave like the evening breeze and not like exploding diarrhea, which exactly what you will look like if you ever lose it on me. Enjoy! :D

Friday, January 14, 2011

Perempuan Murahan dan Tetek yang Gatal


Hai. 

Hari ini kita bakal membincangkan tentang sesuatu yang bakal mengguris hati ramai pihak terutamanya para perempuan yang akan menjadi bahan belasahan untuk entri kali ini. Perbincangan kita pada hari ini secara kasarnya berkisarkan tentang persoalan yang ditujukan oleh Cik Liza Razak di halaman Twitter dan beralamatkan kepada @m_jacksparrow. Persoalan tersebut adalah sepertimana yang tertera di bawah:


Perempuan murah?

Heh. Lauk ni.

* * *


Tidak pula dinyatakan apa erti murah di dalam tweet tersebut. Tapi tidak apa. Dengan kuasa pemerintahan kuku besi selaku pemilik blog, aku dengan senang hatinya menganggap bahawa persoalan itu adalah ditujukan kepada mereka yang berstatus 'perempuan murahan di mata lelaki'. 

Kita lihat dulu definisi perempuan murahan.

Perempuan murahan, atau dalam bahasa Inggerisnya cheap women, adalah satu golongan perempuan yang mana adalah tersangat mudah untuk didekati dan didampingi untuk tujuan-tujuan nakal khususnya oleh golongan lelaki. Tujuan-tujuan jahat ini adalah tidak tertakluk hanya pada tubuh badan, di mana perempuan-perempuan yang tergolong sebagai cheap women ini membenarkan dirinya disentuh dan diperlakukan apa saja sewenang-wenangnya oleh mana-mana (perhatikan perkataan yang ditebalkan) lelaki dengan sebutharga semurah kata-kata, juga melalui tutur bicara dan perilaku yang sejurusnya dikawal oleh para laki-laki, juga pada satu sebutharga. 

Persoalannya, adakah dengan berbuat sedemikian oleh perempuan kepada lelaki yang disayangi dan dicintai dikira murahan? Contohnya kekasih ataupun skandal? Itu susah nak kata. Ada yang berpendapat ya, dan ada juga yang kata itu adalah tidak murah kerana ada unsur-unsur kesetiaan, cinta dan hanya kepada satu lelaki pada satu-satu masa, dan adalah amat berlainan kepada golongan perempuan murahan kerana golongan ini tidak kira sayang atau tidak, setia atau tidak, dan selalunya memberi khidmat kepada lebih daripada satu lelaki sahaja. 

This is why they are called cheap women.

Kategori-kategori cheap women ini berbeza-beza. Ada yang kategori biasa dan ada yang kategori melampau. Untuk lebih lanjut, kita lihat senarai di bawah yang menggolongkan semula golongan perempuan murahan ini di dalam kelas-kelas yang berbeza.


Kategori A: Gatal
Ini adalah golongan perempuan yang gatal atau flirty. Golongan ini bukan saja menggatal secara terbuka malahan berbangga dengan kaedah-kaedah memikat lelaki melalui cara-cara yang adakalanya bila terlihat menyebabkan satu rasa lain macam di dalam perut. Golongan ini sudahlah gatal, memikat lelaki pula menggunakan kaedah-kaedah yang tiada class pula. Tapi yang baiknya, mereka ini sekadar menggatal sahaja dan masih menjaga maruah tubuh badan. 

Contoh: Puak-puak yang menggedik di Twitter dan Facebook dengan post-post yang sedikit double entandre.


Kategori B: Sangat Gatal
Golongan kedua ini adalah agak kehadapan sedikit. Mereka bukan saja menggatal di khalayak ramai malahan memberi laluan sepenuhnya kepada lelaki untuk dilihat, disentuh dan didengari. Golongan ini belum pandai mengenal erti wang dan kuasa di sebalik perkhidmatan, dan selalunya berbuat demikian kerana mahukan perhatian semata-mata. Kategori ini selalunya dikhaskan kepada golongan perempuan yang gemarkan perhatian dan belaian lelaki. Yang bagusnya mereka ini masih kenal batas, walaupun ada juga sipi-sipi yang terlepas. 

Contoh: Minah-minah baru clash yang sangat-sangat perlukan perhatian lelaki dengan apa harga sekalipun.


Kategori C: Habis Gatal
Ini punya golongan dah kenal wang dan kuasa. They usually go all-out. Asalkan ada timbal-balik, semua jalan. Golongan ini sudah tak kisah batas. Tak kira siapa saja, jalan! Tak ada hal. Asal duit masuk, attention dapat, ada pula lagi benefit and privilege lain, semua boleh. Ini kira pukul habis la ni. Masuk filem 3GP pun tak ada hal-lah kata orang. 

Contoh: Minah rempit.


* * *


Untuk menjawab soalan Liza tadi, iaitu kenapa perempuan murah sangat (bukan saja di zaman sekarang ya) adalah mudah. 


1. Pulangan 
Dengan menjadi murah, ini dapat mengundang perhatian lelaki tanpa perlu berbekalkan muka yang lawa dan badan yang PERGH!. Ini membezakan mereka dengan golongan cantik, perasan cantik, pandai dan lain-lain yang tidak semua lelaki berani nak dekat. Antara pulangan lain daripada aktiviti berlaku murahan ini adalah wang dan kuasa. Katakan satu malam keluar dengan 5 orang skandal berbeza dan setiap kali keluar dapat makan dan minum mereka belanja, tak ke seronok namanya tu? Hendak pula yang kehidupannya sempit, tak punya banyak duit.

Tapi lepas tu mendapatlah. 

2. Sangap
Nafsu beb, nafsu. Siapa berani cakap perempuan tak ada nafsu seksual. Persoalannya sama ada tunjuk atau tidak saja. Bila air dah naik ke kepala, dah tak kisah apa benda, semua pun jalan. Dapat mana-mana yang sudi, tak perlu bayar pun tak apa. Bangla minum air kosong mencangkung tepi jalan pun boleh. Asalkan dapat lepas saja.

Lepas tu menggelabah bila perut mula buncit.

3. Tekanan
Ramai perempuan yang tidaklah lawa mana yang mengidamkan tumpuan daripada lelaki sepertimana yang dinikmati perempuan-perempuan lain yang boleh dikatakan boleh mencuri tumpuan hanya dengan menarik nafas sahaja. Siapa tak mahu jadi tumpuan? Kalau anda perempuan, apa cara paling mudah untuk dibuat demi menjadi tumpuan lelaki? Yezza. Kau memang pandai. Kalau tak percaya, cuba benda ini: Tweet atau post "eh gatal pula tetek ni". Tengoklah berapa banyak reply anda dapat. Itu belum kira yang DM atau private message anda lagi. 

Tekanan lain pula berpunca daripada lelaki-lelaki sekeliling yang mantop iaitu mempunyai ciri-ciri lelaki idaman yang tidak mungkin dapat dimenangi oleh diri sang perempuan, menyebabkan dirinya tertekan untuk diperlakukan apa saja oleh lelaki tersebut hanya untuk mendampinginya pada sekian-sekian masa. Asalkan puas hati. Ini bukan skandal. Kalau skandal at least ada sedikit faktor tolak ansur dan ambil berat. Ini apa pun tak ada. Kira habis murah la ni. 



Maka dengan itu terjawablah persoalan Cik Liza tadi. 




Eh betulkah apa yang aku tulis? Kalau ada yang tak cukup sila tambah-tambahkan, tengok apa pandangan pembaca pula. 


23 comments:

lizz said...

dah. so, otak aku ngan otak kau as lelaki tak ada jauh bezanya, apa yang kau tulis..70% apa yang ada dalam otak aku cuma aku mintak kau buat post ni sebab aku nak pandangan jujur dr lelaki plak ;)

aku tak rasa perempuan murah2 berani jawab post ni :P aku murah gak tapi tahap lelong je.hahahaha

Mighty Jacksparrow said...

terima kaseh.

apa yang 30% lagi tu?

lizz said...

30% tu just tambahan sket2 je untuk types gatal tu. tapi,lebey kurang cuz dah cukup dah huraian ;)

hebat!!!

Mighty Jacksparrow said...

oh baeklah.

thanks comment and thanks promote!

avid gunner said...

haha. would you agree to me that these kinds of girl have daddy issues sampai cenggitu sekali depa nakkan perhatian?

Mighty Jacksparrow said...

daddy issues. i like that. you got your high five from me, bro.

heh. daddy complex

cik syazni said...

best!

Mighty Jacksparrow said...

thanks! :D

neyra shazeyra said...

meh nak komen,


nice. haha

Mighty Jacksparrow said...

terbaik! thanks iera rumah hantu v4!

shee said...

setuju!

Mighty Jacksparrow said...

Terima kasih sheeshee! :D

miza said...

as much as i'm a self-confessed pervert, i would NEVER post "eh gatal pulak tetek ni"

that's cheap trick and stupid at the same time


*shudder*

Mighty Jacksparrow said...

kau lain la miza. kau dah taraf dewa dewi. aku kecik lagi.

kau pervert? eh? kau tak pernah pervert pun dengan aku?

jangan kata sebab aku kecik lagi.

normiza kadar maidin said...

hahahaha..miza setuju ngan miza..memang tak la nak post "eh..tetek aku gatal"...OMGosh..hahaha...tapi citer n pandangan u memang terbaik...hahahaha..(gelak guling2 coz tak bleh blah ayat tu)

Mighty Jacksparrow said...

eh? timekasehh :D

finn.infinite said...

seriously nice. make me want to print and mail it to the "habis gatal" and the guy who enjoys "habis gatal" dari isteri sendiri. tapi siapalah saya. spectator sahaja.

Mighty Jacksparrow said...

thanks. Buat aje kak yong. nasib la kan sape yang terasa. hoho

finn.infinite said...

if you noticed, sebelum ni blogger profile picture saya sendiri pun macam gatai. so saya tukar. muhasabah diri dulu.

biarkan si"habis gatal" dengan si "suami orang" yang berfikir pakai lutut itu di situ.
^^,

Mighty Jacksparrow said...

a good way to change, for change is always absolute by self and doubted when induced by others.

Proud of ya.

bunyinya seakan marahkan seseorang. apa ceritanya?

finn.infinite said...

if i tell, dah lari topik sikit. tapi "habis gatal" memang hebat. able to change a man to a completely different person.

barang murah memang memberi effect yang dahsyat!

Mighty Jacksparrow said...

macam menarik. sila add saya dengan tanpa segan silunya di FB. ini boleh jadi cerita untuk next entri. please! saya memaksa!

finn.infinite said...

bila nak cerita nih? menyimpang jauh nih